Meldingen Eikenprocessierups

Zoals jullie wellicht al gezien hebben zit er al weer een groot aantal nesten processierupsen op de bomen in Ulvenhout. Waar mogelijk bestrijden we deze als bewoners zélf op natuurlijke wijze, zoals door het aanbrengen van mezenkastjes. Ook vanuit de dorpsraad het verzoek om géén onnatuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken zoals omwikkeling van de bomen, spuiten met gif of het verbranden van de nesten. De remedie is daarbij meestal schadelijker dan de kwaal. Zie hiervoor ook het vandaag gepubliceerde artikel in BN De Stem

Een van de andere manieren om iets aan de rupsen te doen is het melden bij de gemeente Breda. Hoe meer meldingen hoe eerder de gemeente actie onderneemt. Vanaf 2 juni zal de gemeente reguliere rondes maken om de rups te bestrijden en daarnaast uitrukken op (clusters van) meldingen.

Hierbij de link om een melding te maken: https://www.breda.nl/melden/formulier

Naast het formulier kunnen bewoners een melding doen via telefoonnummer 14076 of via de BuitenBeter app. Dit zijn ook de media om overige zaken zoals overvolle vuilnisbakken, losliggende tegels, kapotte lantaarnpalen etc. in het openbaar terrein te melden bij de gemeente.