Aanleg faunatunnel Dorpstraat

Er komt een extra faunatunnel in de Dorpstraat. De aanleg van deze tunnel  gebeurt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 februari 2021. Tijdens het werk zijn delen van de weg afgesloten.  

Faunatunnel

Een faunatunnel is een buis onder de weg waar dieren ongestoord en veilig kunnen oversteken. Omdat er minder dieren oversteken is het ook voor autobestuurders veiliger. De tunnels zijn vooral bedoeld voor dieren zoals marters, egels, konijnen, kikkers en padden. De faunatunnels verbinden de Ulvenhoutse bossen en het stroomgebied van de Bovenmark met elkaar. Faunatunnels dragen bij aan een groener landschap. Dit is een van de ambities van Breda  

Bereikbaarheid

De faunatunnel in de Dorpstraat komt ter hoogte van het ‘open deel’ tussen Breda en Ulvenhout.  De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer met uitzondering van fietsers, hulpdiensten en openbaar vervoer. Borden geven de omleidingen aan.

Informatie 

De omleidingen vindt u op www.breda.nl/wegwerkzaamheden. Heeft u andere vragen? Ga naar www.breda.nl of neem contact op via www.breda.nl/contact, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, Twitter @breda, Facebook Gemeente Breda of bel 14 076.