Glasvezel in Ulvenhout

Deze week ontvingen wij een bericht van Gemeente Breda dat KPN gaat starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Ulvenhout. Lees hieronder het oorspronkelijke bericht:

Aanleg Glasvezel Breda Zuid: Blauwe Kei, Ypelaar, Overakker, Ginneken, Ruitersbos en Ulvenhout.

Hiermee willen we u informeren over de aanleg van glasvezel die binnenkort van start zal gaan. Indien u vragen heeft of meer informatie wil hebben, kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Realisatie

Op 31 mei gaat de aannemer Volker Wessels Telecom i.o.v. KPN starten met de civiele werkzaamheden t.b.v. de aanleg van glasvezel in Breda Zuid. Begin september 2021 zal de eerste woning worden voorzien van een aansluitkastje in de grond (een BOP = Buiten overname Punt). Als een bewoner een abonnement wil afsluiten, dan zal het glasvezel van het buitenkastje naar binnen worden gebracht waar dan vervolgens ook binnen een aansluitkastje wordt opgehangen en afgemonteerd. Dit kan door alle service providers worden uitgevoerd.

Gebied

In onderstaand plaatje is de demarcatie van dit project aangegeven. Tijdens deze aanleg zal er zowel ondergronds als bovengronds werk uitgevoerd worden. Ondergronds de aanleg van de glasvezel en bovengronds zal deze glasvezel via de diverse straatkasten worden doorgeleid naar de woningen binnen deze demarcatie. Op het terrein waar ook de telefooncentrale van KPN staat (Croystraat), zal een POP (Point of Presence) worden geplaatst. In deze PoP worden alle woningen, als de eigenaren dit willen, geactiveerd. Een POP is het lokale toegangspunt waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met het internet (via een provider). Binnen de demarcatie van het project Breda Zuid vallen 12.267 woningen. We verwachten in juni 2022 klaar te zijn.

Informatie

Alle bewoners worden door KPN Netwerk NL benaderd met de vraag of ze een aansluiting (kosteloos) en/of een abonnement willen; dit is uiteraard geheel vrijblijvend. De bewoners worden op diverse momenten door KPN Netwerk NL voorzien van informatie. De bewoners zullen d.m.v. een brief worden gevraagd om toestemming te geven voor de werkzaamheden, die rondom de woning nodig zijn. Tevens zal er een webinar worden georganiseerd, waarvoor de bewoners middels een tweede brief worden uitgenodigd. Mocht de bewoner een abonnement willen, dan volgt een brief waarmee een afspraak gemaakt kan worden, omdat de monteur in dit geval in de woning moet zijn.

Met vriendelijke groet,

Ir. J.(Jacqueline) E. Paulissen-Sändker

Projectmanager Gemeente Breda